Тридневна акция "История на светло" в София

5798
Тридневна акция "История на светло" в София
Целта на акцията е да помогне на Столична община в поддръжката на архитектурното осветление на паметниците на територията й

Сдружение „Историческа пробуда” от днес започва реализацията на първия си проект за новата 2012 г. и първия на територията на Столична община, съобщиха от сдружението.

Проектът представлява тридневна акция под наслов „История на светло". През този период членовете на сдружението ще изготвят регистър на неработещото, частично работещо или неефективно архитектурно осветление на емблематични градски пространства, като площади, градини и паркове, паметници, фасади на сгради паметници на културата.

Целта на акцията е да помогне на Столична община в поддръжката на архитектурното осветление на паметниците на територията й.

В края на акцията на 9 януари сдружението ще изпрати под формата на жалба до столичния кмет Йорданка Фандъкова точно описание на неработещото архитектурно осветление и неговото местонахождение за предприемане на бързи мерки по отстраняване на нередностите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com