Рибново на нож

23677
Рибново на нож
Напрежението продължава да се изостря

След като в Рибново над 100 ученици бяха спрени от училище, започна междуличностна война между кмета Фимес Иса и директора на училището Манчо Джуркин.

Пред TV7 Джуркин заяви, че ДПС губят позиции и целта на кмета на Община Гърмен Ахмед Башев била предсрочни парламентарни избори.

Родители на ученици в Рибното с бойкот - забранявали им исляма

Родители в гърменското село Рибново не пуснаха децата си на училище в понеделник за назидание на директора. Близо 120 деца от 420 възп...

Директорът Манчо Джуркин обвини Иса в източване на пари по времето, когато е бил на най-високия пост в училището. Кметът на Рибново и бивш директор - Фимес Иса, заяви, че е чист пред съвестта си. Според Башев другата седмица ще има нови протести. Той прогнозира взимане на отпуски от родителите и напускане на училището от децата.

Джуркин е на мнение, че феодалното управление на Ахмед Башев в региона е на път да рухне и той е основният инициатор на протестите. Кметът Иса се разграничи от политическия облик на конфликта, но заяви, че неговата партия не губи позиции.

Според арабиста Киряк Цонев, сирийски емигранти с българско гражданство целят дестабилизация в България и действат предимно в региона.

Макар и временно изпълняващ длъжността, Джуркин е готов да си подаде оставката в името на децата. А единодушие от двете страни имаше единствено по това, че проблемът не е в спрените часове по религия.

Напрежение в Рибново

Напрежението в село Рибново е на път да се окаже междуличностна война между бившия директор на училището и настоящ кмет Фимес Иса и с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com