Ромите в Катуница обикаляли и плашели: "Гяури, днес ще мрете"

9802
Ромите в Катуница обикаляли и плашели: "Гяури, днес ще мрете"

В деня на инцидента в Катуница цяла колона от коли с роми са обикаляли улиците на селото с цел сплашване. Това стана ясно по време на днешното съдебно заседание в Пловдивския окръжен съд по делото срещу Симеон Йосифов, причинил смъртта на 19-годишния Ангел Петров в Катуница, предаде „Фокус”.

По думите на бащата на загиналото момче – Атанас Петров, никой от селото не е очаквал толкова много роми. Те са викали „Гяури, днес ще мрете”. Внукът на Рашков е размахвал сабя. По-късно тази сабя е минала в ръцете на друг – Нихат Алиев, също свидетел. Той отрече това по време на разпита пред съда.

Повдигнато е обвинение за убийството на Ангел Петров от Катуница

Окръжна прокуратура Пловдив предаде на съд С. Й. Йосифов на 55 г. от град Пловдив, причинил смъртта на Ангел Петров на 23.09.2011 г. в ...

Бе направена очна ставка в залата, а съдията предупреди, че Алиев може да отиде на прокурор за лъжесвидетелство.

Симеон Йосифов, водачът на микробуса, обвиняем по днешното дело за смъртта на 19-годишния Ангел Петров в Катуница, е имал техническата възможност да предотврати това произшествие и то да не завърши със смърт. Това съобщи извън съдебната зала инж. Пламен Петров, един от четиримата експерти, изготвили комплексната автотехническа и съдебно-медицинска експертиза.

По думите на Петров, загиналият Ангел Петров не е имал никакъв шанс след като вече е бил повлечен от буса. Изключено е шофьорът да не е видял момчето, сочи още експертизата. Шофьорът е можел да задейства спирачната система, за да предотврати произшествието, твърдят експертите. Те допускат, че в момента преди да се случи инцидентът е имало някакъв контакт между пострадалия и водача, но това не е обект на тяхната експертиза. Инж. Петров разказа, че микробусът е бил спрял, а загиналият се е намирал на разстояние един метър пред него. В един момент микробусът е потеглил и е последвало бутане на момчето, което е било с лице към микробуса. Ангел се е опитал да се захване в предната част на автомобила, вероятно в областта на чистачките, и по този начин той е пропътувал около 20 метра. След това се е изпуснал, попаднал под микробуса, бил е прегазен и влачен още 20 метра. Комплексната експертиза е в резултат от единодушното мнение на четирима експерти, които твърдят, че това произшествие е можело да бъде предотвратено от шофьора.

В залата присъстват много жители на „Столипиново”, както и хората от Катуница. В обвинителния акт се казва, че Кирил Рашков е бил обещал по 100 лева на хората от Столипиново, за да се явят в Катуница и да покажат, че Рашков има много приятели с цел сплашване на населението.

Жителите на Катуница очакват осъдителна присъда спрямо Цар Киро

Очакваме осъдителна присъда спрямо Кирил Рашков, макар и не още утре. Това каза за Радио „Фокус”-Пловдив Веселин Христев, с...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com