Емирът на Катар търси 600 дка край Черно море

10363
Емирът на Катар търси 600 дка край Черно море
Шейх Хамад бин Халифа ал Тани ще обсъди въпроса с премиера Бойко Борисов

Емирът на Катар шейх Хамад бин Халифа ал Тани проявява интерес към терен на родното Черноморие. Той искал да купи около 600 дка земя, върху която вероятно ще се строи ваканционно селище, твърди в. „Преса”. Емирът ще обсъди въпроса с премиера Бойко Борисов, който води правителствена делегация на посещение в близкоизточната държава. Борисов е взел половината си министри на тридневната визита.

Емирът е поканил на частна вечеря в резиденцията си българския министър-председател, за да обсъдят въпроси от взаимен интерес. Днес започва официалното посещение на наша правителствена делегация в близкоизточната държава.

Бойко търси инвеститори в Катар

Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на официално посещение в емирство Катар, гр. Доха, от 13-ти до 15-ти март 2012 г. В рамки...

Държавна и общинска земя край морето имаме в изобилие, твърдят експерти.

Дори ако парцелът попада в „Натура 2000", не се спира строителството, а само се ограничава. Това означава, че могат да се правят луксозни къщи, но с по-ниски показатели на застрояването. Като резултат от посещението (13-15 март) България очаква инжекция от свежи арабски капитали. Надеждите са богатата държава да налее пари в инфраструктура и земеделие, за да съживи родната икономика. В момента чуждите инвестиции у нас са на рекордно ниско ниво. Затова премиерът ще оглави министерския десант в столицата на Катар - Доха.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика