Бащата на убит от Наглите: Не съм удовлетворен от присъдите

17692
Бащата на убит от Наглите: Не съм удовлетворен от присъдите
Според него те е трябвало да бъдат доживотни

Не съм удовлетворен от присъдите по делото „Наглите”.

Това заяви за ТВ 7 Георги Лефтеров, бащата на убития Юлиян и заяви, че е готов сам да убие осъдените.

Процесът "Наглите" приключи с присъди. Половината от зрителите в залата се радваха, а другата половина, се хванаха за главите. От какво са доволни доволните и от какво страдат недоволните?

По темата в студиото бяха Катрин Маркова и сина й Джорджо Марков, който беше отвлечен от "Наглите" и Георги Лефтеров- бащата на убития от бандата за отвличания Юлиян Лефтеров.

Не съм удовлетворен от присъдите, каза Георги Лефтеров.

Според него те е трябвало да бъдат доживотни, без право на замяна, за да не може да се появи някой, който ще помилва осъдените. За Георги Лефтеров алтернативата на доживотната присъда е обвиняемите да бъдат пуснати веднага, защото той самият е готов да ги убие бавно и мъчително. 

Вуйчото Александър Чонков, по прякор Пискуна, е поръчал убийството на сина ми Юлиян, защото го е направил рогоносец, заяви Георги. Според него Чонков е част от канал за разпространение на дрога и той е казал това на полицията, веднага след отвличането на сина му. Бащата заяви, че похитителите не са се свързвали с него и не са му искали пари, но след месец и половина, Александър Чонков му е предал, че те искат 50 хил. евро. Бащата твърди, че ги е дал на вуйчото Александър и че в момента никой не знае каде е той.

 Станахме свидетели на неочакван обрат в разговора, защото екипът на "Насреща Люба Кулезич" осъществи скайп връзка Александър Чонков, който живее в Канада. Георги Лефтеров отказа да разговаря и напусна студиото.

Чонков разказа, че много е обичал племенника си и отрече категорично Юлиян да е баща на двете му деца, както твърди Георги. Децата са заченати инвитро.

Вуйчото отрече да има какъвто и да било общо с отвличането на Юлиян, но каза, че е разговарял с него след отвличането, а по-късно похитителите са му поискали 1,2 млн. евро, за което той твърди, че има свидетели в Барселона. Искането е било намалено до 750 и да 250 хил. евро, които вуйчото определи като непосилни пари за него. Той заяви, че не се занимава с дрога, а е бизнесмен. Юлиян е бил управител в една от неговите фирми, а не е имал и криминално минало, защото в противен случай нямаше да му дадат виза за Канада.

 Александър Чонков каза, че разбира мъката на Георги, но се чувства заплашен от него и поради тази причина не си идва в България. Българинът от Канада отказа да отговори на въпроса дали е бил търсен от полицията и заяви, че се страхува, защото има жена и две деца, а и става свидетел как нещата в България се скалъпяват.

Другите гости в студиото - Катрин Маркова и Джорджо изказаха своята удовлетвореност от присъдите и убеждението, че съдия Магдалинчева си е свършила работата.

 Джорджо, който е жертва на "Наглите", каза, че не вярва в отмъщението, а в кармата и в това, че рано или късно съдбата те настига, и си плащаш за делата.

 Според Катрин Маркова по всяко дело има много неизвестни, но в случая с "Наглите" четиримата осъдени са по-свирепите, тези, които реално са отвличали, а останалите четирима, които нямат присъди, не са имали голяма роля.

Процесът тръгна, излезе с присъди – това е положително, но от обвинението липсват казуси с убийства, отсъства и обвинение за отвличането на Румен Гунински- младши заключиха гостите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com